Geslaagde DSD partij/ slotpartij in Morra Lioessens 28 augustus

29 aug

Afgelopen zaterdag vond de DSD partij plaatst bij KV Warber Bliuwe in Morra Lioessens. Deze slotpartij van federatie Dongeradeel had een lagere opkomst dan vorige jaren maar dat mocht de pret niet drukken. 

De heren A en B zijn door elkaar geloot waardoor er 5 parturen uitgezet konden worden die ieder aan elkaar gewaagd waren. Er werd gekaatst met het Belgisch systeem en daarbij kwam het partuur van Pieter Toren, Sjouke Hylkema en Gerben Heijn Wijtsma tegenover Jacob Klaas Dijkstra, Siemen Zeilinga en Bouwe Stiemsma in de finale te staan. Er werd om veel punten gekaatst en uiteindelijk mocht Pieter Toren cs de kransen thuis aan de spijker hangen.

Bij de dames waren er 6 kaatsters die ieder voor zich kaatsten. De eerste omloop direct spannend want het werd 5-5. De daarop volgende 2 omlopen werd er om iedere punt gekaatst en vaak op 6-6 stand. Tussendoor konden er ook strooiprijzen gewonnen worden door een bovenslag, zitbal of retourslag en duurde het soms wel 3 eersten voordat de strooiprijs een plekje kreeg bij een kaatser. Uiteindelijk was Metsje Zijlstra oppermachtig door 3x te winnen en Esther Turkstra werd 2e. 

Normaal gesproken wordt er een klassement verkaatst. De kaatsers kunnen per wedstrijd een aantal punten scoren voor het klassement. Aan het eind van het seizoen worden de best scorende kaatsers beloond met een prijs. Vanwege de corona maatregelen hebben wij dit jaar de helft van onze gebruikelijke agenda kunnen kaatsen. Te weinig om een volledig klassement aan te koppelen. Om de wedstrijddag extra feestelijk te kunnen laten verlopen heeft hoofdsponsor Slagerij Weidenaar diverse vleesprijzen beschikbaar gesteld, zodat de kaatsers uiteindelijk allemaal met een prijs naar huis konden gaan.