Niawier 9 mei 2015

13 mei

Eerste kaatswedstrijd Federatie Dongerdeel te Niawier

Zaterdag 9 mei is de eerste kaatswedstrijd van de kaatsfederatie Dongeradeel gehouden in Niawier. Sponsor van de wedstrijd was slagerij Menno Hoekstra. Was de opkomst vorig jaar tijdens de eerste wedstrijd boven verwachting goed, hoe anders is het een jaar later. Er waren dit jaar weinig deelnemers, wat alles te maken heeft met de vele voetbalwedstrijden die nog gespeeld worden. Ook waren de weersomstandigheden verre van ideaal. Een harde wind speelde met name de opslagers parten.

Bij de categorie 14-16 jaar waren er 5 deelnemers. Deze spelers kaatsen individueel voor hun punten, waarbij iedere ronde 1 speler een staand nummer had. Niet ideaal, maar er kan dan in ieder geval gekaatst worden. De strijd om de eerste plaats ging tussen Lolke van der Meulen en Riemer Hoekstra. Lolke en Riemer hadden beide 14 punten na twee wedstrijden. Riemer stond de laatste ronde stil, waardoor Lolke moest winnen om een kans te maken op de eerste prijs. Deze laatste wedstrijd werd echter verloren waardoor Riemer de krans won.

Bij de dames waren er 3 parturen welke in een poule hun wedstrijden kaatsten. Het partuur Lisanne van der Heide, Afke de Vries en Metsje Sipma, en Hilde Seepma, Femke Meindertsma, Berber Rinske Ferwerda hadden beide hun eerste wedstrijd gewonnen. De laatste wedstrijd moesten ze tegen elkaar. Deze wedstrijd werd door het partuur Hilde Seepma c.s. Gewonnen met 5 – 4 (6-0) en werden hierdoor de winnaars bij deze categorie.

In de B klasse werd er door 4 parturen gekaatst. Van de 6 gekaatste wedstrijden eindigden er maar liefst 4 partijen in 5 eersten gelijk, waarbij twee wedstrijden met ¨alles aan de hang¨ werd beslist.

Na twee omlopen konden er nog 3 parturen de eerste prijs winnen. Doordat het partuur Adol Braaksma, Durk Pieter Hiemstra en Jan Pieter Hovinga ook hun laatste wedstrijd wisten te winnen, werden zij met drie overwinningen de terechte winnaars.

09052015_14_16Uitslagen;

Jongens 14-16

1e Riemer Hoekstra.

 

2e Lolke van der Meulen.

Dames

1e  Hilde Seepma, Femke Meindertsma, Berber Rinske Ferwerda.

B-klas

1e  Adol Braaksma, Durk Pieter Hiemstra, Jan Pieter Hovinga

2e  Douwe Wierstra, Renze Stiemsma, Willem Elzinga