Uitslag Weidenaar kaatsklassement

11 sep

Beslissing Weidenaar kaatsklassementen kaatsfederatie Dongeradeel

Kaatsfederatie Dongeradeel sloot afgelopen zaterdag 9 september hun seizoen traditioneel weer af te Morra-Lioessens bij de te houden DSD-partij. De slotdag werd het sluitstuk van de 11 gehouden kaatswedstrijd voor de heren senioren A- en B-klasse en dames senioren. Elk van de 9 verenigingen binnen de kaatsfederatie heeft minimaal één wedstrijd georganiseerd.

Uiteraard strijden de kaatsers in deze wedstrijden om de dagprijzen, maar daarnaast worden op de slotdag ook de laatste bij te schrijven punten voor het Weidenaar-klassement verdeeld.

Bij de heren A-klasse was het klassement reeds beslist. De beide heren die nog aanspraak maakten op de titel konden door verplichtingen bij het voetbal beide niet actief zijn. Wiebe Wessel Bos uit Anjum wist hierdoor met een puntenaantal van 18,3 voor het eerst het Weidenaar-klassement op zijn naam schrijven.

Bij de heren B-klasse hadden 3 heren nog zicht op de titel. Gedurende de kaatsdag werd reeds duidelijk dat de kaatskwaliteiten van Dirk Pieter van der Schaaf uit Brantgum wederom weer zorgen voor een dagoverwinning. Hiermee werd hij, mede door het niet winnen van punten van zijn naaste belagers, met een ruime voorsprong klassementswinnaar met 26,5 punten.

De dames senioren hadden de stand van het klassement het meest spannend gehouden. De eerste vijf dames waren nog kanshebber, mits ze op de laatste wedstrijd een prijs wonnen en hierdoor punten bij konden schrijven. Het werd een prachtige ontknoping waarbij Esther Turkstra uit Dokkum, die vooraf nog 3e stond, met de dagwinst de winst van het klassement naar haar toe mocht trekken met een totaal van 24,3 punten. De spanning bij de dames bleek te meer uit de drie dames die met 21,3 punten op de 2e plek eindigden.

Voor het uitreiken van de klassementen mocht voorzitter Bouwe Stiemsma de klassementencommissieleden Siemen Zeilinga en Gerben Hoekstra een hartelijk dank toespreken. De beide heren namen na een respectievelijke periode van 14 en 12 jaar afscheid van de commissie. Aansluitend werden de klassementswinnaars naar voren geroepen voor het in ontvangst nemen van de prijzen, en mocht kaatsminnend noord-oostfriesland het seizoen weer prachtig afsluiten.  Uiteraard werd het kaatsseizoen feestelijke afgesloten in de gezellige kantine van kaatsvereniging Warber Bliuwe.

Voor de kaatsers is het klassement een extra prijs aan het einde van het seizoen waarbij je mogelijk tot een illuster rijtje mag worden toegevoegd. De wisselbokaal en een flink gevulde prijzenpot zijn beloningen waardoor de strijd op het kaatsveld nog heviger wordt gespeeld.

 

Eindstand Weidenaar kaatsklassement
Prijswinnaars
A-klasse Punten
1 Wiebe Wessel Bos Anjum 18,3
2 Jacob Lei Dokkum 17,2
3 Wiebe Dijkstra Anjum 16,3
B-klasse
1 Dirk P vd Schaaf Brantgum 26,5
2 Simon Jan Mol Ternaard 17,1
3 Renze Stiemsma Lioessens 16,3
4 Douwe Wierstra Paesens 16,2
4 Oene van der Woude Holwerd 16,2
Dames
1 Esther Turkstra Anjum 24,3
2 Afke de Vries Dokkum 21,3
2 Metsje Zijlstra-Sipma Ee 21,3
2 Mynke Hoekstra Lioessens 21,3
5 Anke Mollema Nes 18,3