Uitslag zaalpartij 9 januari

10 jan

Dongeradeelpartij zaalkaatsen te Holwerd

Zaterdag 9 januari mocht de kaatsfederatie Dongeradeel hun jaarlijkse zaalkaatspartij in de zaal te Holwerd organiseren. De inzet waren de felbegeerde wisselbekers inclusief kransen en ruim bedeelde geldprijzen, de afgelopen jaren ter beschikking gesteld door restaurant Land- en Zeezicht te Holwerd.

Aangezien de concurrentie van een aantal resterende sportevenementen bleef de opgave steken op 3 parturen bij de dames, 6 partuur bij de heren B, en 2 parturen bij de heren A.

Na een onderhoudende wedstrijd mochten Heleen de Haan, Jeannet de Graaf en Mynke Hoekstra van k.v. Warber Bliuwe te Morra-Lioessens de kransen in ontvangst nemen bij de dames, nadat zij de winst wisten te pakken tegen Amarins Meindertsma, Femke Meindertsma, Berber-Rinskje  van VVV Concordia te Holwerd en Froukje Sipma, Gryte Hoekstra en Metsje Sipma van k.k. it Moat Kinne te Ternaard.

De heren B-klasse kaatsten met 6 afdelings-parturen in 2 poules. Uit poule 1 kwam k.v. Thomas Prins uit Paesens-Moddergat, met de kaatsers Siemen Zeilinga, Peter Groen en Willem Elzinga na twee winst partijen als sterkste naar voren. In poule 2 wist k.v. Alles aan de hang uit Brantgum met Durk Pieter Hiemstra, Dirk Pieter van der Schaaf en Sjolle van der Schaaf beide partijen te winnen en mocht hierdoor in de finale aantreden tegen de kaatsers uit het tweelingdorp. De finale kende een wedstrijdverloop die op winst uit leek te stevenen voor de kaatsers uit Paesens-Moddergat, echter kenden de heren uit Brantgum na een achterstand van 4-2 een prima eindsprint waardoor zij de partij op 5-5 en 6-4 naar zich toe wisten te trekken.

De heren A kende een opgave van 2 afdelingsparturen, hierdoor is besloten de heren een door-elkaar-loters partij te laten spelen met elke omloop een unieke loting. Na drie gespeelde wedstrijden wist Gerben Hein Wijtsma uit Lioessens al de drie wedstrijden te winnen en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Gert Anne van der Bos (voorheen Holwerd) te Mantgum had één verliespartij te noteren en had de tweede prijs. Ter afsluiting kaatsten de heren alsnog hun afdelingswedstrijd, waarbij k.v. Warber Bliuwe te Morra-Lioessens (Auke Boomsma, Jelle Jaap Stiemsma, Gerben Hein Wijtsma) na een bovenslag op een ultieme stand van 5-5 6-6 mochten winnen van VVV Concordia te Holwerd (Douwe Wierstra, Rudolf Soepboer, Gert Anne van der Bos) en mochten de  wisselbeker mee naar huis nemen.

Na een prachtige kaatsmiddag mocht de prijsuitreiking de avond in de zeer gastvrije kantine van het MFA ‘de Ynset’ worden gehouden waarna het tot laat in de avond nog gezellig mocht blijven.

Winnaar Dames:

K.V. Warber Bliuwe

Heleen de Haan

Jeannet de Graaf

Mynke Hoekstra

 

Winnaars heren B:

1e Prijs:

K.V. Alles aan de Hang
Durk Pieter Hiemstra

Dirk Pieter van der Schaaf

Sjollie van der Schaaf

roundcube

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2e Prijs:

 

K.V. Thomas Prins

Siemen Zeilinga

Peter Groen

Willem Elzinga

 

Winnaars heren A:

1e Prijs: Gerben Hein Wytsma

2e Prijs: Gert Anne van der Bos